08-648 69 23 info@webbevakning.se

KOMMUNIKATION

Kommunikationen är ett av de tre benen i ett lyckat webbprojekt. Vi hjälper dig med alla delar.

DIGITAL KOMMUNIKATION

Kommunikation är allt det där som inte är webbteknik, för att uttrycka det enkelt. Vi är gärna din rådgivare och utförare när det kommer till den digitala kommunikationen, och gör både strategiskt och operationellt arbete i olika former och kanaler.

 

 

 • Grafisk profil & logotyp
 • Innehåll & budskap
 • Marknadskommunikation
 • Google & SEM
 • Lead Management
 • PR
 • Sociala medier
 • Trycksaker & profilprodukter
 • Mallar


GRAFISK PROFIL & LOGOTYP

Känslan av en färg. Ett luddigt begrepp, men en grafisk profil ska säga många saker, ge ett intryck och förmedla känslor. En grafisk profil innehåller inte bara logotyp utan typsnitt, grafiska element, färger, bildmanér, mallar, moodboard och andra delar som ska förmedla en bild av ditt företag. Eller, känslan av en färg.

Att ta fram en grafisk profil är ett hedersuppdrag och något som kräver stor skicklighet. Vi behöver lyssna på dig, ställa frågor och förstå din verksamhet, dina mål och dina kunder – sedan kan vi måla upp den bild du förmedlar i nya färger. Det är även en iterativ process där vi samarbetar för att nå det bästa resultatet.

INNEHÅLL & BUDSKAP

Budskapet handlar om att få din målgrupp att känna för, förstå värdet av och använda det du erbjuder. Innehållet i sin tur baseras på budskapet, men tar sig uttryck i fler former och behöver anpassas efter tid, kanal och sammanhang.
 

Content is king!

Ett uttryck som hörs ibland. Kanske är innehåll inte allt, men det är en kraftfull bärare av ditt budskap, som i sin tur förstärks av det visuella som bilder, design och grafisk profil. Alla delar måste stämma överens och samverka. Det är först när du kombinerar innehåll, design och funktioner på ett unikt sätt som du får en webb som skapar riktig nytta för användaren.

Vi är proffs på att tillsammans med dig ta fram, vässa och skapa budskap och innehåll, anpassat till dina mål, kanaler och målgrupper. Vi arbetar från scratch, eller tar det du har och förädlar och förnyar det. Oavsett om det gäller text, bilder, manér, symboler, informationsgrafik eller rörlig media. Vi tar fram en strategi, och levererar så att du kan använda innehållet, eller hjälper till att publicera och kommunicera det.

Tips på saker att tänka på

En inte helt ovanlig fallgrop är att inte se sin kommunikation och innehåll ur målgruppens perspektiv. För att lyckas krävs det att du kan deifiniera dina målgrupper och deras behov, och kan inta utifrånperspektivet.
 • Definiera dina målgrupper och deras behov
 • Identifiera dina innehållstyper
 • Ta fram en strategi och struktur för ditt innehåll
 • Skapa alltid ditt innehåll med besökaren i åtanke
 • Allt innehåll behöver vara sökmotoroptimerat

MARKNADSKOMMUNIKATION

Digital marknadsföring är så mycket mer än företagets webbplatser. Det handlar om att nå målgruppen där målgruppen finns, med bra och relevant innehåll. Det kan vara allt från e-postmarknadsföring till bloggande, gruppadministration, gästbloggande, annonser och banners för att nämna några.

Vi hjälper dig! Vi tar fram en strategi och plan för vad och hur du ska göra, definierar målgrupper och kanaler, sätter upp mallar och standarder, tar fram adresslistor eller relevanta medier, segmenterar, skapar innehåll och publicerar. Vi gör allt, eller delar av det, vad som passar dig bäst, löpande eller som engångsinsats.

GOOGLE, SEM & ANNONSERING

Search Engine Marketing, som i mycket domineras av Google och Google Adwords, är ett effektivt sätt att synas och nå relevanta målgrupper.

 
För en del verksamheter är SEM, Search Engine Marketing, till och med den viktigaste och mest effektiva marknadsföringen, eftersom de når kunder som aktivt söker efter deras erbjudanden.

Det finns många skäl att arbeta med Adwords, och det har blivit populärt. Den ökade konkurrensen ställer allt högra krav på expertis och nytänkande. Med andra ord kräver Google Adwords sitt kunnande för att bli riktigt kostnadseffektivt, med tillgång till statistik- och analysverktyg och möjligheten att justera och skapa relevanta och effektiva landningssidor på sin egen webb.

Detsamma gäller för annonsering i olika nätverk som LinkedIn och Facebook, där förutsättningarna skiljer sig mellan branscher. Vi kan och hjälper dig gärna med de här typerna av annonsering!

LEAD GENERATION & LEAD MANAGEMENT

Nu ska vi prata cash. För vad är ett viktigt mål med en webb om inte att driva försäljning? Digital kommunikation och content marketing är ett sätt att generera leads, och det finns både tekniker, system och processer som kan hjälpa dig att öka och hantera mängden leads via webben. Med webbverktyg är det lätt att mäta olika värden under köpprocessen som avslut, droprates, nöjda kunder, missnöjda kunder och så vidare.

Med en trend mot allt mer komplicerade och invecklade köpprocesser för varje år, blir det allt viktigare att vara aktuell och relevant i säljarbetet. Med effektiv lead generering och sales intelligence bygger du en relation med dina potentiella kunder, och kan bli ännu mer relevant i kundens olika stadier i köpprocessen – för att inte tala om när kunden ska fatta köpbeslutet.

SOCIALA MEDIER

Sociala medier, begreppet som hörts överallt, har blivit vardag. Och de flesta företag kan tjäna på att ha en närvaro i sociala medier, så länge beslutet är genomtänkt och både kanal och innehåll relevant. Vi har arbetat med sociala medier för företag sedan 2008 och vet hur bra det kan fungera. Vi vet hur man bäst kopplar ihop sociala medier och övrig webbaktivitet för att maximera webbsatsningen – och vi vet när sociala medier inte fungerar.
 
Är du redan igång men fastnat lite eller funderar du på värdet av att finnas i en kanal? Vill du utveckla er kommunikation och ge mer till följarna? Satsa mer på employer branding? Oavsett vad dina funderingar handlar om kan vi hjälpa dig.

Facebook

Facebooks är ett av världens största sociala nätverk.

LinkedIn

LinkedIn är ett av världens största sociala nätverk för yrkesverksamma.

Google+

Google+ är Googles egna sociala nätverk, sammanvävt med Googles tjänster.

Instagram

Instagram är ett omåttligt populärt bildbaserat socialt nätverk.

Youtube

Youtube, en av världens största nätverk och kanal för videobaserat innehåll.

Pinterest

Pinterest är det visuella verktyget för att utforska, inspirerar och hitta idéer.

Twitter

Twitter är den sociala tjänsten för publikt chattande med 140-teckensmeddelande.

Slideshare

Slideshare är huben för presentationer av olika slag, en möjlighet att se och synas.


PR & PRESS

Behöver du en strategi för att bygga ditt varumärke? Vill du få hjälp med PR-aktiviteter, krishantering, medieträning, opinionsbildning, debattinlägg, presskontakter, pressmeddelanden, positionera dig hårdare eller annorlunda? Då är en PR-konsult din lösning.

Bland våra partners har vi flera erkänt duktiga PR-konsulter som vi gärna samarbetar med. Vi ser till att dina digitala kanaler och digitala kommunikation arbetar i samma riktning och finns som grund i PR-arbetet.

MALLAR

Med en ny eller uppfräschad grafisk profil på plats är det ofta läge att se över företagets mallar. Officemallar, produktblad, kundcase – alla typer av mallar som används kan behöva ses över och uppgraderas. Vi har experter på Officemallar som tar fram problemfria mallar att installera hos er.

 

Office-mallar

Problemfria, snygga office-mallar känns ibland omöjligt att uppnå. Men det går att få, vi hjälper dig.

Produktmallar

Använder ni produktmallar? Vi tar fram nya, eller uppdaterar dem ni har, och ser över användbarheten.

Trycksaksmallar

Visitkort, korrblock, broschyrer - vi kan trycksaker och tar fram nya eller uppdaterar era mallar.

Signaturer

Företagets e-postsignaturer är lätt att glömma, men en del i den professionella helheten.

TRYCKSAKER

Digitalt i all ära, men ibland behövs det något man kan ta på, dela ut, lämna efter sig och kludda på. Vi har informationsdesigners som filar på vassa budskap, och AD och originalare som gör allt från enkla visitkort till avancerade trycksaker.

Roll ups, vepor, böcker, magasin, förpackningar, korrkort, påsar, broschyrer, mappar? Inga problem, vi fixar det – och vårt grymma hustryckeri sköter gärna produktionen. Om du inte redan har ett tryckeri, vi har inga problem att samarbeta med andra parter.

KUNDER SOM GILLAR OSS - OCH VI DEM

Hur ska man kunna välja en leverantör utan att veta vad de kan och vad de gjort, och vad andra tycker om dem? Det är i stort sett omöjligt, tycker vi. Här har vi samlat några kundprojekt, branscher vi jobbat med, en kundlista och kundcitat så att du kan få en bild av oss.  
 
 • Design & formgivning
 • Strategi & varumärken
 • Kommunikation & innehåll
 • Konvertering & försäljning
 • PR & media
 • Teknik & utveckling
 • Grafisk produktion
 • Foto & video
 • Tryckeri & profilprodukter


Hör av dig

Är du i startgroparna för ett nytt digitalt projekt? Kontakta oss och berätta vad du vill, funderingar och ambitioner så börjar vi där. Vi ser fram emot att höras!

Kungsgatan 29, 4tr, 111 56 Stockholm
08-648 69 23
info@webbevakning.se

Kontaktformulär