08-648 69 23 info@webbevakning.se

WEBBYRÅ MED NIVÅ

Din fullfjädrade webbyrå, alltid med dig och ditt bästa i fokus. Vi är leverantören vi själva vill ha.

DIN KOMPETENTA WEBBYRÅ

Vi hjälper dig till en snygg, funktionell och affärsdrivande webb. Med lång erfarenhet av webbdesign och webbproduktion levererar vi kvalitet med expertis, vi håller vad vi lovar och vi gör det i tid. I ett webbprojekt samspelar många komponenter, och genom åren har vi förfinat våra processer och arbetar efter en dokumenterad metodik.
 

 • Webbdesign
 • Digital strategi
 • Innehåll
 • Konvertering
 • SEO
 • Digitala kanaler
 • Webbanalys
 • Rådgivning
 • Projektledning


WEBBDESIGN FÖR DIN DIGITALA FRAMGÅNG

Vi bygger webblösningar som fungerar. Då menar vi inte bara tekniskt utan framförallt resultat för dina affärer och syftet med din webb. Vi bryr oss om helheten och levererar med höga krav på kvalitet. Vi jobbar gärna som långsiktig partner för våra leveranser.

Är du ute efter en ny webb och värdesätter design i framkant, modern teknik, användarvänlighet, hög digital kompetens och en erfaren rådgivare i digitala frågor - då har du kommit rätt.
Mer om webbdesign

DIGITAL STRATEGI

Strategi handlar om att se helheten. De långsiktiga målen. Vad är vi och var ska vi?

Orientera inte utan karta och kompass

Strategin är kompassriktningen och ramen för alla aktiviteter. Strategin är det som hjälper dig att fatta rätt beslut längs vägen, för att du prövar dem mot strategin. Strategin är grunden för aktiviteter.

Det må låta tråkigt och abstrakt, men utan strategi riskerar din investering att inte löna sig. Därför börjar vi alla projekt med en förstudie för att kunna lägga en strategi för din digitala satsning.
Den mappas mot dina övergripande strategier och mål, och utgör grunden vi alltid kollar av mot och återkommer till när vi planerar för, bygger, optimerar och genomför din digitala kommunikation.

Digital strategi - en väg till framgång

Varför skall vi vara på webben? Vilka behov skall vi fylla? Var i behovsprocessen kommer webben in? Hur använder de grupper vi vill nå webben? På vilket sätt vill de möta oss där? Vilka kanaler ska vi använda, vad är våra syften och mål?

 • Stäm av mot företagets övergripande strategi och mål
 • Var ska vi och vad vill vi göra? Vilka vill vi nå?
 • Hur ska vi göra det? Det är frågan som mappas mot strategin

INNEHÅLL

Att skriva för webben ställer särskilda krav, helt enkelt för att det finns tekniska och mänskliga aspekter att ta hänsyn till. Webbtexter behöver vara sökmotoroptimerade, informativa och trevliga för att bli hittade och lästa. Det gäller att vara kort och kärnfull med det viktigaste först – och med en tonalitet anpassad för målgrupper och beteende.

Vi är bra på att skriva alla sorters texter. Vi skriver konkret och enkelt för att texten ska göra sitt jobb, kryddar med humor när det finns utrymme, och lockar till agerande och engagemang.

Men allt på webben är inte bara text. En bild säger mer än tusen ord sägs det. Vi kan visuell kommunikation, kommunikativa bilder, och nya grepp. Vi har duktiga fotografer och filmmakare, som har specialiserat sig på sociala medier och producerar material för viral spridning och effekt. Vi är kreativa och påhittiga, kan lagar och regler, och hjälper dig att skapa innehåll som engagerar och berör.

KONVERTERING

Konvertering handlar om att arbeta med webbens förutsättningar så att den kontinuerligt ökar chanser för affärer, det vill säga konverterar besökare till kunder.

 
Att jobba med konvertering innefattar till exempel optimering, webbpsykologi, motivationsfaktorer, användartester, eyetracking, hypoteser, A/B-tester, statistik och målomvandling, och kan ge stora resultat av så enkla saker som att ändra färg eller budskap på en knapp. Men det gäller att veta hur och varför.

För att öka konverteringen brukar vi göra en webbanalys, titta på webbdesignen och se över användarvänligheten. Vi analyserar besökarstatistik och testar, justerar och testar webbplatsen igen för att se hur det fungerar och att det fungerar. Vi arbetar med webbcopy och innehåll som stöttar konverteringen.

Det du vill att besökarna gör på din webb är förmodligen en av de största anledningarna att du har en webb, och därför ska du se till att du har en pålitlig partner i konverteringsarbetet. Det vill säga oss.

SÖKMOTOROPTIMERING

SEO, Search Enginge Optimization, är utan tvekan viktigt. Din sajt ska synas i sökmotorerna vid relevanta sökningar så att den driver trafik och försäljning. Vi arbetar aktivt med SEO-grunderna i varje webbprojekt, men ibland är det värdefullt att satsa extra på SEO.

Det är lätt att betala för mycket och för fel saker när man arbetar med SEO, tyvärr. Därför rekommenderar vi och våra partners att börja med en grundlig förstudie med data från flera källor som grund för en kravställning. På så sätt kan vi sätta fokus på rätt parametrar, göra en nollmätning och uppföljning och arbeta aktivt för att öka trafikmängd, antal leads och avslut.

DIGITALA KANALER

Din egen webb är en kanal, men ofta är en koppling till andra kanaler och plattformar som dunderhonung för din kommunikation. Sociala medier som LinkedIn. Pinterest, Facebook, Twitter och Instagram kan mycket väl stärka dina affärer: employer branding, B2B, B2C, kundlojalitet, varumärkesvård, kundtjänst. Alternativen och möjligheterna är många.

Vi kan de digitala kanalerna, och hjälper dig mer än gärna. Upptäck alla möjligheter i din kund- och prospektdatabas med segmenterade nyhetsbrev, forma ditt community för värdefull produktutveckling på Facebook, rekrytera ny kompetens via LinkedIn.

Facebook

Facebooks är ett av världens största sociala nätverk.

LinkedIn

LinkedIn är ett av världens största sociala nätverk för yrkesverksamma.

Google+

Google+ är Googles egna sociala nätverk, sammanvävt med Googles tjänster.

Instagram

Instagram är ett omåttligt populärt bildbaserat socialt nätverk.

Youtube

Youtube, en av världens största nätverk och kanal för videobaserat innehåll.

Pinterest

Pinterest är det visuella verktyget för att utforska, inspirerar och hitta idéer.

Twitter

Twitter är den sociala tjänsten för publikt chattande med 140-teckensmeddelande.

Slideshare

Slideshare är huben för presentationer av olika slag, en möjlighet att se och synas.


WEBBANALYS

En väl genomförd webbanalys ger fakta som skapar bra beslutsunderlag. Det är en beskrivning av hur din webb fungerar baserat på besökarbeteende, och visualiserar mönster och avvikelser. Att analysera beteendet ger underlag för förbättringar och åtgärder som gynnar besökarna, och därmed ökar möjligheterna till affärer och uppnådda mål.

Med hjälp av verktyg för webbanalys, ofta Google Analytics, tar vi reda på vad som funkar bra och vad som kan förbättras. Vi tar fram viktiga nyckeltal att följa över tid, och kan föreslå åtgärder för konvertering, redesign, innehåll och allt annat som påverkar besökarbeteendet på webben. En webbanalys är ett oerhört viktigt verktyg för att veta vad vi ska göra, baserat på fakta och inte vad kunder eller medarbetare säger.

RÅDGIVNING

Vi fungerar som rådgivare i olika typer av uppdrag, analyserar och diskuterar strategiska val när det kommer till digitalt och online. Du har oss som partner och stöd i en upphandling eller projekt. En inköpskonsult när det gäller att beställa en ny webb, ett intranät eller andra digitala tjänster. Vi kan vara bollplank inför beslut om olika satsningar, och stötta när processerna är igång, eller skuggpartner vid olika typer av webbupphandlingar som en second opinion-rådgivare.

Vi ställer rätt frågor, slipar på kravspecifikationen och har kompetensen att tänka några steg till. Vi ställer gärna vår kunskap till ditt förfogande, så att du kan vara säker på att det beslut du fattar och de val du gör blir rätt utifrån dina förutsättningar.
 

Strategier & vägval

Osäker på om ni väljer rätt för verksamheten? Vi ser gärna över och diskuterar er strategi och affär, för att ge råd och kunskap inför beslut.

Upphandlingar

Upphandlingar är avancerade processer, där det gäller att ha tänkt igenom allt. Vi är gärna er rådgivare i en upphandling för att säkerställa kvaliteten.

Helhetslösningar

Med alla våra kompetenser löser vi de flesta uppdrag och förfrågningar vi får, även icke-digitala. Vår erfarenhet av helhetslösningar är din.

Stöd & support

Vi fungerar gärna som stöd och support till er och era befintliga leverantörer och partners. Vi är prestigelösa och neutrala och samarbetar lätt med andra.

PROJEKTLEDNING

Ett projekt är bara så bra som sin projektledare. Kanske stämmer det inte helt, men vi är erfarna projektledare som har varit med om det mesta. Vi vet var risker och svagheter finns. Vi förebygger problem, ser till att alla vet vad de ska göra när, håller i tyglarna och projektet på rätt spår. Du kan slappna av när vi sitter som spindeln i nätet.

Det finns många modeller och tekniker när det kommer till projektledning. Vi har under åren arbetat fram en process, som vi har översatt i en processkarta. Den är vår röda tråd genom projektet, och bevisar sig gång på gång när vi levererar projekt på utsatt tid enligt kundens förväntningar.

KUNDER SOM VI GILLAR

Hur ska man kunna välja en leverantör utan att veta vad de kan och vad de gjort, och vad andra tycker om dem? Det är i stort sett omöjligt, tycker vi. Här har vi samlat några kundprojekt, branscher vi jobbat med, en kundlista och kundcitat så att du kan få en bild av oss.
 
 
 
 • Design & formgivning
 • Strategi & varumärken
 • Kommunikation & innehåll
 • Konvertering & försäljning
 • PR & media
 • Teknik & utveckling
 • Grafisk produktion
 • Foto & video
 • Tryckeri & profilprodukter


Hör av dig

Är du i startgroparna för ett nytt digitalt projekt? Kontakta oss och berätta vad du vill, funderingar och ambitioner så börjar vi där. Vi ser fram emot att höras!

Kungsgatan 29, 4tr, 111 56 Stockholm
08-648 69 23
info@webbevakning.se

Kontaktformulär